.مجری سقف شیروانی تهران
سقف شیروانی به عنوان یک نوع سقف شیبدار، از دو ضلع شیبدار تشکیل شده است. که با هم از خط الرأسی ایجاد شده. این نوع سقف باعث تشکیل یک شکل مثلثی در هر دو انتها میشود که آن را به راحتی قابل تشخیص میکند.
از آنجا که این سقفها شیب دار میباشند، آنها برای مناطق با آب و هوای سرد و مرطوب بسیار مناسب هستند. این سقفها به خوبی از جمع شدن آب در سطح سقف جلوگیری میکنند و امکان خروج آب به سمت پایین را فراهم میکنند. این ویژگی باعث میشود که سقف شیروانیها مقاومت بیشتری در برابر نفوذ آب داشته باشند و از صدمات ناشی از رطوبت و آب کاهش بخورند.
انواع سقف شیروانی
1. طرح سفال: این نوع سقف با استفاده از تکههای سفال استوانهای یا مثلثی به صورت ردیفی یا پیادهسازی میشود. سفالهای طرح سفال از جنس خاص سفال تولید شده و بر روی سقف نصب میشوند.
2. شینگل: شینگلها از جنس جعبه دار یا غیره با روکش سنگ مصنوعی یا فلزی ساخته شدهاند و بر روی سقف نصب میشوند. آنها معمولاً به صورت مستطیلی وجود دارند.
3. سفال طبرستان: این نوع سقف با استفاده از سفالهای زیبا و مقاوم در اندازه و شکلهای مختلف ساخته میشود که به شکل رویههای گل و برگ، حیوانات و طرحهای هندسی تزئین شدهاند.
4. دکرا: این نوع سقف به سبب استفاده از تکههای چوب منحنی بندی شده و در هم متلامس تشکیل میشود. این دکراها تحت نامهای مختلفی نظیر “سرپوش دکرا” یا “وقف دکرا” شناخته میشوند.
5. آندولین: این نوع سقف معمولاً با استفاده از بلوکهای بتنی با ابعاد استاندارد و با تغییر شعاع انتهایی و ابعاد مختلف ساخته میشود.
6. ایرانیت: این نوع سقف از جنس ترکیبی از موادی چون سیمان، الیاف سلولزی و مواد معدنی ساخته شده است که مقاوم، سبک و مقرون به صرفه است.
متریال و مصالح سقف شروانی
برای اجرای سقف شیروانی، مصالح متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله مصالح رایج میتوان به خاک رس و کاشیهای سفالی اشاره کرد که اکثرا به کار میروند. خاک رس به عنوان متریال اصلی و پرکاربرد برای اجرای سقف شیروانی استفاده میشود.
علاوه بر خاک رس و کاشیهای سفالی، از انواع مختلف سنگهای طبیعی و مصنوعی نیز برای اجرای سقف شیروانی استفاده میشود. سنگها اعم از مصنوعی و طبیعی، دارای دوام و طول عمر بیشتری نسبت به کاشیهای سفالی هستند و به ساختمان ظاهری مدرنتر و شکلیتر میبخشند.اما لازم به ذکر است که سنگینی و قیمتهای بالاتری نسبت به کاشیهای سفالی دارند.
مزایا سقف شیروانی
سقف شیروانی یک راه حل بسیار عالی برای محیطهای مختلف است، اینجا مزایای اصلی آن را بررسی میکنیم:
1️⃣ قابلیت اجرا در انواع مکانها از جمله اداری، تجاری، مسکونی، ویلاها، آپارتمانها، و سولهها و غیره.
2️⃣ با انتخاب مصالح و طرح مناسب، زیبایی محیط دو چندان شده و جذابیت بیشتری به آن اضافه میشود.
3️⃣ کاهش وزن سقف، به این معنی که نیاز به تیر و ستونهای بزرگتر نیست، که به هزینه و زمان اجرای پروژه کمک میکند.
4️⃣ مقاومت بالا در برابر انواع شرایط جوی، مانند بارش برف. در صورت بارش برف مداوم، سقف شیروانی معمولاً مقاومت بیشتری نسبت به ترکیدگی یا ریزش دارد نسبت به سقفهای مسطح.
از این رو پیشنهاد میشود ساختمانها و اماکن مختلف از سقف شیروانی استفاده کنند تا از مزایای گوناگون آن بهره ببرند.
نصب سقف شیبدار شیروانی
برای پوشش نصب سقف شیبدار شیروانی، باید توجه داشت.. نصب بامهای شیروانی برخلاف جهت وزش باد است. تا خطر آسیب به سازه و بام کاهیده شدن آن در برابر وزش باد کاهش یابد.
بهترین روش نصب بام شیروانی این است. که از پایینترین نقطه سقف (معمولاً نزدیک به لبه) شروع شود .و به سمت بالاترین نقطه ادامه یابد. این روش باعث میشود که رطوبت بهتر دفع شود و وزش باد نیز بر روی سازه تأثیر کمتری داشته باشد.
همچنین، تعیین جهت نصب بام شیروانی باید بر اساس تحلیلهای آماری و تجربیات موجود در هر منطقه انجام شود. تا مطمئن شویم که بام در مقابل وزش باد مقاوم است و بهترین عملکرد را ارائه میدهد.
هزینه سقف شیروانی
1. مساحت ساختمان: مساحت بنا که نیاز به سقف شیروانی دارد، تاثیر مستقیمی بر هزینه دارد.
2. متریال مورد استفاده: نوع و کیفیت مواد مورد استفاده برای ساخت سقف شیروانی تاثیر زیادی بر هزینه دارد. بهتر است از متریال با کیفیت و مطابق با استانداردهای لازم استفاده شود.
3. طراحی سازه و زوایای معین شده: طراحی دقیق ساختمان و زوایای مشخص شده برای ساختار سقف شیروانی نیازمند محاسبات دقیق است که میتواند هزینه را تغییر دهد.
4. تجربه و تخصص کارفرما: انتخاب یک گروه تخصصی و حرفهای برای اجرای سقف شیروانی میتواند. به بهبود کیفیت و کاهش هزینهها کمک کند.
5. نظارت و مدیریت مناسب: نظارت صحیح و مدیریت مناسب بر روی فرایند اجرای سقف شیروانی نیز میتواند. از هدررفت های مالی جلوگیری کرده و به بهبود عملکرد کلی کمک کند.
به طور کلی، برای کاهش هزینه ی اجرای سقف شیروانی، توصیه میشود که از متخصصین مجرب و متریال با کیفیت استفاده شود و به طراحی دقیق و مدیریت مناسب توجه شود.
کلام پایانی
سقفهای شیروانی نسبت به سقفهای مسطح کمتر نگهداری نیاز دارند. و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفهتر هستند.
این نوع سقفها ممکن است. در برخی موارد به عنوان عایق رطوبت از ورقهای پوشش بتنی یا طاقی ضربی استفاده کنند. اما در این جا از متریالهای سرطان زا مانند آزبست و سیمان خودداری میشود .و به جای آن از سفال و تایل بتنی استفاده میشود.
استفاده از ورقهای شیروانی برای پوشش سقف در ویلاها، سالنهای ورزشی، سولهها و سایر ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد.
از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بدون دیدگاه